Hybridní cvičení, aneb když se z každého vybere jen to nejlepší

Hybridní cvičení, aneb když se z každého vybere jen to nejlepší

Chystáte se začít chodit do fitka? Jen do toho! Nezapomínejte ovšem na to, že by vás sportování mělo bavit, jinak můžete na vysněnou postavu zapomenout. Nebojte se ale, že byste si ze současné nabídky fitness center nevybrali. Zkuste třeba čím dál populárnější cvičení, která kombinují zdánlivě nekombinovatelné. 

Piloxing

Pilates, box a tanec? Zdá se vám, že tohle spojení nejde dohromady? Jedna hodinová lekce vás přesvědčí o opaku. Během cvičení se vám totiž nestane, že byste kvůli rychlému tempu v polovině lekce odpadli, ani se nezačnete po třiceti minutách pomalých cviků nudit. Piloxing totiž střídá rychlé a pomalé prvky, po celou dobu vám ale tvaruje postavu. A jak spolu tahle 3v1 kombinace funguje? Pilates vám protáhne a zpevní celé tělo, boxerské údery se postarají o spalování tuků a během tance se perfektně se odreagujete, takže domů budete odcházet s úsměvem na tváři.

Pound

Kardio a silové cvičení s prvky jógy a pilates, během kterého zapojíte celé tělo, spálíte velké množství kalorií, stresu řekněte bye-bye a místo toho se nabijete neskutečnou pozitivní energií. Přesně těmito slovy bychom mohli stručně charakterizovat Pound. Asi vám vrtá hlavou, v čem že se teda tohle cvičení odlišuje od těch ostatních. Stačí pár vteřin lekce ve fitku a obrovský rozdíl poznáte okamžitě. Během cvičení se totiž neobejdete bez speciálních paliček, kterými budete bubnovat o zem nebo do vzduchu. A k čemu jsou dobré? Pound se cvičí při hudbě, takže vám pomůžou udržet rytmus a zároveň vás budou motivovat k pohybu. Sečteno, podtrženo, probubnujete se k lepší psychické pohodě, dokonalejší postavě a sladěním rytmu a pohybu si zlepšíte pozornost.

Foto: Studenta

CrossFit

Kombinace prvků atletiky, gymnastiky, vzpírání, veslování a silového trojboje se můžete na první pohled leknout. CrossFit vám taky dá pořádně zabrat a bude vás všechno bolet, ale k čemu by bylo cvičení, které by člověka nikam neposouvalo? Cílem tohoto silového a funkčního tréninkového programu je dlouhodobě posilovat celkovou fyzickou zdatnost. Síla, vytrvalost, rychlost, pružnost, hbitost, rovnováha, výdrž, přesnost a mnoho dalšího se vám postupem času zlepší. Velkou výhodou je, že se CrossFitu můžete věnovat roky a rutina se ani po tak dlouhé době nedostaví, protože každý trénink je tvořen jinou kombinací cviků. Čím dál oblíbenější fitness program vás tak připraví na každodenní výzvy, které vyžadují fyzickou zdatnost. Nikdy totiž nevíte, čemu budete za pár minut čelit.

Blogilates

Populární cvičení pilates určitě znáte. Zlepšuje celkové držení těla, zvyšuje ohebnost, zpevňuje svalstvo a ve výčtu jeho výhod bychom mohli pokračovat ještě dlouho. Pokud vás tohle cvičení baví, ale hledáte současně nějaké ozvláštnění, zkuste trochu jinou variantu. Blogilates nebo také Pop Pilates se od klasického pilates odlišuje tanečními prvky a populární hudbou. To stojí za zkoušku, nemyslíte?

Foto: Studenta

Gyrotonic

Neměli byste ovšem zapomínat ani na relaxační a rehabilitační techniky, které uvolní celé tělo. Gyrotonic je jedním z druhů cvičení, během kterých si kromě toho například zlepšíte pohyblivost, zvýšíte pružnost a zmírníte bolesti kloubů a svalů. Série cviků se provádějí vestoje, vleže i vsedě na speciálním stroji, který může někomu na první pohled připomínat mučicí nástroj. Ve skutečnosti vám ale perfektně procvičí celé tělo. Gyrotonic kombinuje prvky pilates, jógy, tai chi a plavání. Jestli většinu dne sedíte nebo se věnujete sportu, který zatěžuje pouze jednu část těla, vyzkoušejte právě tohle cvičení.

Jak už jste asi v průběhu vašeho života zjistili, tělo se samo nevypracuje a bez práce nezhubnete, nezpevníte se a ani ten pekáč buchet si na břiše neupečete. Naštěstí existuje spousta možností, které vás dovedou k vytoužené postavě. Stačí jen zjistit, která z nich je pro vás ta nejlepší. Tak která?

Text: Kristýna Dolejšová

Foto: bigstockphoto.com

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější